Vlada želi da Hrvati lakše isele u Veliku Britaniju!?

Objavljeno 05.03.2018 - Vijesti

Vlada želi da Hrvati lakše isele u Veliku Britaniju!?

Premijer Andrej Plenković i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić razgovarali su s britanskim ministrom za izlazak iz Europske unije Davidom Davisom. Među ostalim, istaknuli su važnost prava hrvatskih državljana koji žive i rade u Ujedinjenom Kraljevstvu te poručili da se Vlada zalaže za ukidanje prijelaznih mjera ograničenja slobode kretanja hrvatskih radnika.

Britanija je jedna od zemalja EU-a koje su uvele prijelaznu mjeru ograničenja slobode kretanja radnika iz RH najmanje do 30. lipnja 2018. Britanija ograničenje može produljiti za još najviše dvije godine.

Hrvatska vlada nastoji iskoristiti pregovore o Brexitu kako bi se izborila da Britanija otvori svoje tržište hrvatskim radnicima.

Kako se navodi u priopćenju MVEP-a, Pejčinović Burić naglasila je da je u interesu obiju strana u pregovorima o Brexitu, a osobito građana i poslovnih subjekata, da se što prije postigne suglasje oko ključnih tema kako bi se izbjeglo produljivanje razdoblja nesigurnosti, ili u krajnjoj liniji povlačenje Britanije iz Unije bez sporazuma.

Ministar Davis na sastanku je predstavio najnovija razmišljanja britanske vlade o budućim odnosima UK i EU-a te izvijestio o britanskim stavovima vezano za trenutni tijek pregovora.

Šefica hrvatske diplomacije kazala je da Hrvatska podupire stvaranje okvira za partnerstvo Europske unije s Britanijom nakon Brexita te da će nastaviti ulagati napore u jačanje bilateralne suradnje u novim okvirima.

Dogovorili su se , da se ništa nisu dogovorili!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama