Vojko Obersnek povlači svoju kandidaturu za gradonačelnika Rijeke

Objavljeno 01.04.2013 - Vijesti

Vojko Obersnek povlači svoju kandidaturu za gradonačelnika Rijeke

Građani Rijeke ostali su iznenađeni kada su dobili vijest da se Vojko Obersnel povlači iz kandidature za gradonačelnika Rijeke. Svi su pomislili da se radi o nekom težem zdravstvenom problemu, no istina je sasvim drugačija.
Vojko Obersnele se povlači iz službene kandidature  za gradonačelnika Rijeke jer je dobio novu i bolju ponudu za funkciju Ministra zdravlja u Milanovićevoj Vladi. Milanović je odlučio da se Ostojić mora u cijelosti posvetiti Zagrebu i da kao vrhunski kadar ne može sjediti na dvije stolice jer se Bandić jednostavno ove godine mora pobijediti. Pobjeda Bandića u Zagrebu za SDP bi značila pobjeda HDZa.
Milanović je, znajući da je Obesnel završio je poslijediplomski studij medicinske genetike na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kontaktirao Vojka Obersnela te mu je ponudio mjesto Ministra zdravlja. Prvotno , kako saznajemo u KIGO.hr, Obersnel nije želio prhvatiti ovu odgovornu poziciju, no , nakon malo nagovaranja iz vrha SDPa Vojko Obersnel – pristaje.
Vojko Obersnel je član SDPa od 1990. godine i kao pravi “vojnik” svoje stranke, svjestan je kako je važno da SDP osvoji izbore u glavnom gradu Hrvatske. Zagreb je četvrtina svih financijskih realizacija u državi i iznimno je važan subjekt politike. Tko danas drži Zagreb, drži i Hrvatsku.
Na trojici važnih SDPovih političara, Milanović, Ostojić i Obersnel je da se osvoji Zagreb i zadrži vlast u Rijeci.
Odmah se pojavilo i novo pitanje, tko će biti kandidat SDPa za gradonačelnika u Rijeci?
Neslužbeno iz vrha SDPa Rijeke saznajemo da se vodsto te stranke odlučilo za mladog liječnika Vuka Pricu, koji je rođen u Sarajevu 20. listopada 1987. godine i koji kao doktor medicine danas radi u KBCu Rijeka. Prica bi trebao biti predstavnik SDPovog mlađeg vala kojem se do sada nije davalo nikakve šanse u visokoj politici Grada Rijeke. Prica je član SDPa od 2004. godine, a od 2010. je član gradskog odbora SDPa Rijeke.

Sve u svemu, 2013. je puna političkih obrata i zanimljivih događanja. Ostaje da se vidi kako će na sve reagirati građani na izborima 19.05. 2013. godine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u