Vrhunac je turističke sezone

Objavljeno 24.07.2021 - Turizam

Vrhunac je turističke sezone

Ovaj je vikend na HAK-ovu kalendaru, kad je riječ o gustoći prometa, označen crvenom bojom.

Velike su gužve na izlasku iz Zagreba, ali i na ulasku u Zagreb. Kolona pred Zagrebom je u jednom trenutku bila 8 km:

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku s Lučkog javila Jelena Bokun, od ponoći do 11 sati ušlo je 23 tisuće vozila, a jučer tijekom dana nešto više od 50.000 vozila. U usporedbi s istim petkom 2019. to je čak za 10 posto više.

U deset minuta na Lučkom su se dogodile dvije situacije da su automobili stranih registracijskih oznaka – austrijskih i mađarskih – prebrzo prošli kod naplate ENC-a te im je rampa pala na automobile. Vozač automobila mađarskih registarskih tablica u trenutku javljanja još uvijek je bio na mjestu događaja s uništenim vjetrobranom.

Gužva je i na GP-u Rupa, javila je Blanka Uzelac u podnevnom Dnevniku. Čeka se i na ulazu u Hrvatsku i na izlazu. Ulazi se u četiri kolone vozila i čeka se sat i pol vremena, dok je izlaz danas ipak malo lakši jer je subota. Turisti su disciplinirani, nije zabilježen nijedan incident, uglavnom svi posjeduju Covid-potvrde. Na Rupi, ali i na Pasjaku, u proteklih 12 sati ušlo je oko 7000 vozila i 15.000 osoba, uglavnom je riječ o stranim turistima, a dolaze iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Češke.

Gužva, gužva, gužva, ljudi i vozila na sve strane – javila je pak iz splitske trajektne luke Franka Jović Tonkli. Nasreću, nema čekanja jedinom prilazu trajektnoj luci, što se može zahvaliti brojnim izvanrednim linijama.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije rekla je kako su današnje brojke preko 56.000 putnika i preko 13.000 vozila.

– Nastavljamo pozitivan rast još od početka lipnja, srpanj odličan, rekla je Ivulić.

– Apsolutno uživamo i ovo izgleda kao 2019. godina, dodala je.

Osim Brača, po pritiskom su linije za Hvar, Vis, Velu Luku

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u