Wine Vip Event RIJEKA privukao mnogobrojne ugostitelje

Objavljeno 17.10.2020 - Vijesti

Wine Vip Event RIJEKA  privukao mnogobrojne ugostitelje

U Rijeci 15.10.2020. na brodu – botelu MARINA održan je iznimno lijep događaj – Wine Vip Event RIJEKA a koji je okupio mnogobrojne ugostitelje Kvarnera, Istre ali i šire. Unatoč jakoj kiši i lošem vremenu pred početak eventa na brod su pristizali mnogobrojni uzvanici a koji su znali da će moći uživati u vrlo ugodnom eventu i ambijentu botela Marina.
Znali su da su tu za njih vrhunski domaći lokalni vinari: Gospoja, Šipun, Ivan i Anton Katunar, Frajona, Pavlomir, zatim iz susjedne nam Istre Prelac, Matić, Ferenac Giulio, Geržinić, Ritoša, Sosich,…., pa Vinakoper iz Slovenije …. Atrox distributer iz Zadra, zatim da ih očekuje uživanje u raznim delicijama i sirevima PIK VRBOVEC, Sirane Frankulin s Grobnika, OPG Magriž Mrakovčić sa Krka, MIH sirana sa Paga, Vesna Loborika sireva iz Istre …. rakije Đanić, bakalaru ALDEN iz Istre, u izvrsnoj kavi Essse kaffe, ….u prezntaciji Lopar International cigarama, ….u maslinovom ulju Agroprodukta …. kao i u društvu ostalih nama vrlo važnih partnera – TISKARA SUŠAK, JANA, Stiluetta, ….. ali i u jako lijepim temama.
Neke od tema su: Autohtona sorta Žlahtina i njena zastupljenost u ugostiteljskoj ponudi Kvarnera a zatim tema SIR I Vino u modernoj gastronomiji, Kako sastaviti koktel listu i nova posebna tema: U čemu je tajna čarolije cigara Lopar International?
Tim govornika i someliera predvodio je Filip Savić, Jure Andrijašević i Marko Škarica a tim kuhara je Dragan Jovanović, Luka Dančulović, Gabrijel Križanac, Darjan Urdih i Vehid Šaldić. I ove godine posebni gosti su bili studenti gastronomije Visoke škole ASPIRA iz Zagreba.

Glavni cilj nas organizatora ovog događaja bio je promocija lokalnih proizvođača i ukazivanje na važnost autohtone sorte Žlahtina za ugostitelje Kvarnera i cijele Primorsko goranske županije kao i ostalih naših delicija, zatim edukacija, podizanje kvalitete ponude i usluge i međusobno povezivanje naših partnera i ugostiteljskog sektora. A u ovo vrijeme vrlo važno nam je svima biti „emocinalno, duševno i u glavi pozitivan”. Našim eventom željeli smo poslati poruku pozitivne potpore ugostiteljima i pomoći u oživljavanju našeg turizma i ugostiteljstva. Svima im želimo da budu na Covid negativni.

Sve te ciljeve i pozitivnu energiju organizatora i njegovog tima prepoznali su i pružili ruku potore i dali vrlo važno partnerstvo u prvom redu Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka, zatim Primorsko -goranska županija i TZ Kvarnera, TZ otoka Krka i Hrvatska gospodarska komora ŽK Rijeka a potporu smo dobili od Ministarstva turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske turističke zajednice.

Događaj je prilagođen svim epiedmiološkim uvjetima i drugačijem vremenu vodeći se briga o popisu i broju uzvanika, držanja distanci, redarima, nošenja maske, dezificijensi,…. uz odgovorno ponašanje prisutnih gostiju.

Wine Vip Event je opravdao i svoj drugi naziv a to je da se radi o festivalu druženja, edukacija novih znanja i poslovnog povezivanja i preostaje nam svima da uživamo u fotografijama tog festivala.

Fotografije su dijelo – Ivora Mažara

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u