Zagreb dobio životinjski kutak

Objavljeno 24.07.2013 - Zanimljivosti

Zagreb dobio životinjski kutak

Zagrebački životinjski kutak – informativni centar o životinjama Grada Zagreba, otvoren je danas u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

 

 

 

Životinjski kutak mjesto je na kojem građani mogu saznati sve što ih zanima o životinjama, od udomljavanja, zdravlja i prehrane ljubimaca do toga što učiniti kada se kućni ljubimac izgubi ili ozlijedi. Ondje se može dobiti i informacija o tome kako postupiti kada netko maltretira životinje, koga zvati kada se pronađe divlja životinja, kamo smjestiti ljubimca kada se ide na put, ali i gdje postoje plaže na koje se smije povesti i ljubimca.

 

 

 

U ‘kutku’, smještenom na mjestu bivše mesnice u Vlaškoj 105, priređivat će se i radionice, predavanja, a projekt su osmislili zagrebački Zoološki vrt i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec te Info-centar Saveza udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba (SUZA).

 

 

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potporu projektu je izrazio u društvu svog zlatnog retrivera Rudija, poručivši građanima da što prije nabave kućnog ljubimca i da su dolaskom u Zagrebački životinjski kutak bliže tome. Najavio je da će iduće godine postaviti kamen temeljac za groblje kućnih ljubimaca u Dumovcu kao ‘točku na i’ odgovornosti Grada prema kućnim ljubimcima.

 

Od osnutka prije osam i pol godina Udruga SUZA je imala oko 33 tisuće telefonskih upita građana o raznim temama vezanima uz zaštitu životinja. To pokazuje da Zagrebu treba takav centar kao uvjet da se situacija poboljša, naglasila je Jadranka Dragović iz te udruge.

Pročelnik zagrebačkog Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je da tijekom ljeta u Dumovcu završi u između 40 i 50 napuštenih životinja. Poručio je građanima da razmisle prije nego što nabave kućnog ljubimca jer on zaslužuje pozornost kao i svaki drugi član obitelji te da ih za napuštanje životinje čekaju kazne koje sežu i do petnaest tisuća kuna.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama