Zagreb Wine Gourmet Weekend

Objavljeno 18.04.2013 - Zanimljivosti

Zagreb Wine Gourmet Weekend

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol i Gliptoteci HAZU od 19. do 20. travnja.

Osmišljen kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju i ove će godine ponuditi najbolje od domaćih vinara, proizvođača delicija i maslinovog ulja. Kao jedan od najznačajnijih regionalnih izložbi vina i gastronomije, ZWGW ponovno će okupiti impresivan broj izlagača koji će biti veći od 150.

Osim što će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji Zagrepčani i njihovi gosti imati će priliku ponešto naučiti i obogatiti svoje iskustvo na brojnim kušanjima, radionicama i panelima koje će voditi neki od vodećih regionalnih, ali i svjetskih stručnjaka.

„Drago nam je da se i ove godine odazvao velik broj izlagača. Ta činjenica potvrđuje ZWGW kao važno mjesto susreta proizvođača i ljubitelja eno-gastronomije iz cijele regije. Osim toga i jedni i drugi mogu se informirati o najnovijim međunarodnim trendovima i iskustvima što je jako bitna komponenta našeg festivala, po čemu se razlikujemo od drugih. Poučeni iskustvom od prošlogodišnjeg, prvog po redu ZWGW- a, vjerujemo da ćemo ove godine ponuditi našim posjetiteljima još veću kvalitetu sadržaja i tako potvrditi značaj Zagreba na gastronomskoj karti regije“, rekao je direktor fastivala Dražen Lazić.

Dan prije službenog početka festivala očekuje nas ZWGW Opening night koji započinje kušanjem austrijskih vina s Willijem Klingerom , a nastavlja se uparivanjem najekskluzivnijih cigara na svijetu Cohiba BHK 56 sa Portom i Madeirom vinskih kuća Blandy’s i Graham’s. Za 19 sati u kinu Centru Kaptol svoju pretpremijeru doživjet će dokumentarni film Dossier Zinfandel redateljice Milke Barišić. U isto vrijeme u Gliptoteci HAZU biti će otvorena izložba fotografija Frana Miloša nazvana “Pelješki mir”, a svakoga dana festivala nakon završetka radnog vremena festiva moći ćete se opustitu se uz čašu vina, pjenušca ili koktel u dobrom društvu na našem večernjem programu koji će biti organiziran unutar prostora Gliptoteke.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama