Zagrebački nautičari i u listopadu uživali na moru

Objavljeno 28.10.2021 - TurizamVijesti

Zagrebački nautičari i u listopadu uživali na moru

Ove godine nautički turizam u Hrvatskoj radio je bolje nego ikada. Nautika u svim segmentima bilježi rast tako da je Hrvatska i ove godine bila nautička velesila s 40% svjetske charter flote s otprilike 5000 plovila na raspolaganju nautičarima. Hrvatsku godišnje posjeti i preko 500 megajahti, gdje boravak samo jednu osobu košta otprilike 50 000 eura dnevno!
Bez obzira na to kojom COVID bojom je hrvatska obala bila označena ove godine, nautika je kao sigurnost i kao samoizolacija prepoznata od većine turista pa ne čude ovogodišnje odlične brojke.

Ove godine turističku sezonu zatvorila je ekipa zagrebačkih nautičara koji tradicionalno dolaze u listopadu na KIGO plovila (Albert, Domagoj, Ante, Ivan, Matija, Roko i Tvrtko). Dečki su plovili na KIGO 1 ukupno 4 dana te su u ta četiri dana obišli otoke Cres, Lošinj i Krk. Najviše su bili oduševljeni posjetom lijepom mjestu Veli Lošinj koji datira iz 13. stoljeća i ima najveću crkvu na hrvatskim otocima sagrađenom u 18. stoljeću.

Najbolja večera i zabava bila im je u gradu Cresu. Večer je započela u restoranu Nono Frane, a zabava se nastavila u obližnjem kafiću uz živu glazbu do “fajrunta”.

Za cijelo vrijeme plovidbe na brodu je bila akustična gitara koja je osigurala veselo ozračje uz taktove hrvatske glazbe.

Ovi zagrebački nautičari tradicionalno i otvaraju početak nautičke turističke sezone pa ih tako očekujemo i u travnju sljedeće godine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama