Zakonom treba zabraniti srpskim glasilima u Hrvatskoj vrijeđanja Hrvatske

Objavljeno 18.03.2020 - Vijesti

Zakonom treba zabraniti srpskim glasilima u Hrvatskoj vrijeđanja Hrvatske

Novosti su politički tjednik Srba u Hrvatskoj. Parafraziranje i fotomontaže prepoznatljive su osobine ovog tjednika kao i vrijeđanje i izrugivanja hrvatskih političara, ljudi, HVa, branitelja, katoličke Crkve itd. Koalicijskim sporazumom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i HDZ, tjednik se financira iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Kritičari kao primjerice HHO zamjeravaju tjedniku neobjektivnost, izrugivanje i uvredljivost.

Hrvati s ne slažu da se njihovim novcem financira tjednik koji je netolerantan prema državnim vrijednostima Hrvatske i koji se uopće ne bavi pomaganjem i okupljanjem srpske nacionalne zajednice u Hrvatskoj.

Tjednik je izazvao kontroverze zbog polemičnih naslovnica i članaka kao primjerice nakon pada dva MIG-21 HRZ na naslovnici objavljen izrugivački naslov “oba dva su pala” i prikaz Hrvatskog vojnika kao krvožednog vampira tijekom Oluje.O nedoličnosti te naslovnice je upozorio i hrvatski predsjednik dr Ivo Josipović, naglasivši da sporna naslovnica “mu se ne sviđa i da je neukusna te da je na izdavaču da razmisli treba li nastaviti takvu (uređivačku) politiku”.

Tjednik je poznat po svojim protuhrvatskim stavovima; tako su novinari lista između ostalog anitfašistička ubojstva Hrvata, Nijemaca i Slovenaca u Barbarinom Rovu, dijelu rudnika u Hudoj Jami, nazvali su “faktografskom neistinom i proustaškom ideologijom” te su, bez obzira na pronađene dokaze i tijela tisuće civila, naglasili kako se radi o izmišljotinama

Cjelovita politika Pupovca i SDSSa je preloša , a najlošija je upravo za srpsku manjinu u Hrvatskoj.

Na račun malog broja Srba koji koriste državni proračun i jako dobro žive jer su bliži visokoj politici, mnogi Srbi u Hrvatskoj još nemaju struju, vodu, dobre socijalne uvjete za život no to Pupovca i njegove sljedbenike uopće ne zanima.

Zamislimo samo koje bi reakcije bile da država Hrvatska da milijune kuna, na primjer albanskoj nacionalnoj zajednici, da imaju svoj časopis poput Novosti gdje oni na hrvatskom jeziku izruguju, blate i omalovažavaju srpske političare, njihovu gubitničku vojsku, policiju, diplomaciju, ljude….???

Mnogi Hrvati, ali i Albanci bi bili jako zadovoljni s ovakvim rješenjem, no kako bi na to reagirali u vrhu HDZa i SDSSa?

Ono što ne mogu raditi ostale nacionalne manjine u Hrvatskoj ne mogu i ne smiju niti Srbi.

Časopisu Novosti i njihovim ” objektivnim novinarima” treba jasno zabraniti izrugivanje sa hrvatskom državom i ljudima te da se usredotoče na svoju nacionalnu zajednicu, pomaganje istima i širenju pozitivnih segmenata suživota Srba s ostalima u Hrvatskoj!

Ernest Marinković je jedan od “uzoritih” predstavnika Novosti u Hrvatskoj, a njegova slika dovoljno pokazuje razinu tamošnjih novinara i razlog zašto se te novine ne smiju financirati iz državne blagajne i zašto ih se mora demokratizirati i ograničiti u uvredama i divljanjem u hrvatskom medijskom prostoru!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama