Zapalili se unutar HDZa protiv MOSTa. Opet reakcije iz Vlade

Objavljeno 18.01.2019 - IzdvojenoVijesti

Zapalili se unutar HDZa protiv MOSTa. Opet reakcije iz Vlade

MOST je izgleda jako zapaprio HDZu. Prvo je “anemični” premijer skočio prema Grmoji u namjeri da mu fizički zaprijeti jer mu je ovaj kazao da je anemični veleizdajnik. Zatim je tata poznatog poduzetnika koji s 22 godine ima svoj hotel i koji se samozadovoljava s fašističkim “velikanima” u Saboru kazao Grmoji da odj… za što je kasnije naveo da ta riječ nije psovka nego da je to nepristojna riječ !?
Uz to je zastupnik HDZ-a Josip Đakić poručio je u petak da se ne namjerava ispričati Mostovu zastupniku Nikoli Grmoji nakon što je televizija N1 objavila da je nekoliko puta Grmoji viknuo “odj…” tijekom incidenta s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Danas je ministrica vanjskih poslova Hrvatske gotovo pola sata imala konferenciju za tisak kako bi objasnila da ona nije veleizdajnica i dane pomaže Srbiji da uđe u EU bez da se Srbija jasno ispriča za okupaciju Hrvatske , bez da daju sve podatke o nestalima, bez da podmire ratnu štetu Hrvatskoj i bez da konačno priznaju oslobodilačke akcije Bljesak i Oluju.
Kako Hrvatska ništa od navedenog nije zatražila od Srbije, a ujedno nije pohvatala zločince na području Hrvatske koji su silovali, klali i ubijali prije 27 godina jasno je da je MOST ovakvu vlast nazvao veleizdajničkom ma koliko se oni ljutili! Da komedija bude veća, današnja vlast u Hrvatskoj koja proizlazi iz HDZa je primila Vučića na najvišoj razini bez obzira što ovaj radikal i dalje zagovara ideje Velike Srbije. Protiv takvog primanja su bili MOST, SDP, Živi Zid.

Na konferenciji za novinare potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić osvrnula se na optužbe Nikole Grmoje iz Mosta da zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem radi u interesu Srbije.

Dotaknula se i odnosa Srbije i Hrvatske.

– To su zaista teške riječi, neprimjerene riječi. Pogotovo u kontekstu onoga što Vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova praćenja pregovora sa Srbijom, ali i u kontekstu razvoj dobrosusjedskih odnosa sa svim našim susjedima, pa i s Republikom Srbijom. Mi smo vlada koja je svjesna otvorenih pitanja, njihove težine, ali svjesna važnosti da se ta pitanja kroz razne forume moraju i trebaju riješavati upravo u interesu RH.

Ministrica Pejčinović Burić dodala je Hrvatska inzistirati na punom ispunjavanju svih obveza Republike Srbije te da o tome neće pregovarati.

– Naša pozicija je jasna, bit ćemo striktni i fer. Morat će se ispuniti sva mjerila.

Podsjetimo, Nikola Grmoja izazvao je pravu lavinu u srijedu u Saboru tijekom rasprave o izvješću sa sastanka Europskoga vijeća, a slične stvari je ponovio i gostujući u petak u emisiji Poligraf Hrvatskoga radija.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama