Zašto Hrvatska ima dvije vanjske politike?

Objavljeno 01.02.2018 - Vijesti

Zašto Hrvatska ima dvije vanjske politike?

Kolinda Grabar Kitarović i Vlada RH na čelu s Plenkovićem vode dvije vanjske politike Hrvatske što je i po Ustavu Hrvatske nedopustivo pa se očekuju kazne za obje strane, jer se ne dogovaraju i time nanose štete republici Hrvatskoj.

Dok je predsjednica države potpuno iznenadno i bez dogovora s Vladom RH pozvala u Hrvatsku bivšeg radikala i simpatizera Miloševićeve agresivne politike u posjet našoj državi, Vlada RH, ministri i građani Hrvatske su jednostavno u šoku i ne mogu vjerovati što se događa.
U Isto vrijeme Plenković kao predsjednik Vlade RH izbacuje iz koalicije hrvatski nastrojenu stranku MOST, a uzima u svoje redove srpsku stranku koju vodi kontraverzni Milorad Pupovac koji je više kod Vučića na brifingu nego u uredu predsjednika države Vlade Hrvatske.
Pupovac podržava srpski časopis NOVOST u kojem se vrlo često pojavljuju uvrede na račun Hrvatske, predsjednika Tuđmana, Crkve i ostalih temelja hrvatske države.

Narod se s pravom pita, što se događa i koja je kazna za ovakvo ponašanje Grabar Kitarović i Plenkovića. Jesu li oni normalni i znaju li oni što je državni interes Hrvatske?

Ulje na vatru je nadodao i hrvatski branitelj i ministar obrane u Vladi RH koji je s pravom kazao

“Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moja zadaća danas je jačati sustav sigurnosti, jačati sustav vojske. Jasno je da trebamo gledati na budućnost. Ali je minimum isprika”, dodao je. Na pitanje slaže li se Vlada s tim posjetom u ovom trenutku ili je možda trebalo pričekati da se smire aktualne napetosti u odnosima između dviju zemalja, Krstičević nije želio jasno odgovoriti. Uputio je novinare da to pitanje postave predsjednici Republike,  ali i da prvo očekuje ispriku zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku.

S ovakvom politikom neslaganja državnog vrha Hrvatske ne može se dobiti isprika od nikoga tko je napao i oštetio Hrvatsku i na taj način državni vrh poziva bilo koga da nas napadne, i načini stravična zvjerstva nad našim narodom i državom bez straha jer nitko neće biti kažnjen.

Ovakva politika je neprihvatljiva i Hrvati očekuju jasne odgovore prije svega od državnog vrha.

Ovaj čovjek je poticao terorizam na području Hrvatske i okupaciju 30 % hrvatskog državnog teritorija! Danas je predsjednik Srbije koji je pozvan na Pantovčak!?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama