fbpx

Zbog incidenta s Ilovičanima potrebne su ostavke odgovornih !

Objavljeno 14.06.2022 - IzdvojenoVijesti

Zbog incidenta s Ilovičanima potrebne su ostavke odgovornih  !

Županijski vijećnik Skupštine PGŽ-a Leo Pavela traži da osobe koje su vodile pregovore s Ilovčanima na temu luke Mrtvaška hitno PODNESU OSTAVKU !

Naime, Primorsko-goranska županija zadužila je svoje predstavnike u pregovorima s Ilovčanima te su se isti vratili s Ilovika u prosincu 2021. godine tvrdeći da su s Ilovčanima postigli dogovor oko luke Mrtvaška i da je sada sve u redu. Nekoliko mjeseci nakon tog ”dogovora” ispred zgrade gdje se održavala Županijska skupština pojavili su se prosvjednici koji su vrlo glasno ukazivali na prevaru Ilovčana u famoznom ”dogovoru” koji nikad nije bio postignut. U tom trenutku većina vijećnika PGŽ-a bila je vrlo iznenađena te smo tražili hitno objašnjenje izvršne vlasti i pregovarača s Ilovčanima da nam objasne zašto su prosvjedi sada u tijeku kad je ”dogovor” navodno postignut, navodi Pavela.

Odgovor izvršne vlasti tada je bio da su za sve krivi Ilovčani i da oni sada opet traže nešto što nije bilo ”dogovoreno”. Nakon razgovora s Ilovčanima Leo Pavela saznaje da su Ilovčani doslovno prevareni jer su njihovi zahtjevi za linijom Ilovik-Mrtvaška i zahtjev da se luka Mrtvaška može koristiti za cijelo vrijeme održavanja radova, ODBIJENI.

Ilovčani se cijelo vrijeme pokušavaju predstaviti kao građani koji su protiv projekta izgradnje ceste od Mrtvaške prema Malom Lošinju i da su protiv izgradnje pristaništa Mrtvaška, no to nije istina jer Ilovčani sve to žele, ali uz faznu gradnju te uz omogućavanje da novo pristanište može primiti i veća i manja plovila.

Sramota koja je nanesena Kvarneru, Hrvatskoj i cijelom turizmu dogodila se upravo jučer kada je 50 policajaca i 20 zaštitara došlo u luku Mrtvaška kako bi branili bagere protiv ljudi i protiv Ilovčana. Sramotni je epilog završio s 11 uhićenih i dvije su žene završile u KBC-u Rijeka. Cijelom incidentu svjedočili su i mnogobrojni turisti koji su fotografije i videa ovakvog nasilničkog ponašanja slali u svoje matične države.

Leo Pavela drži da je za ovaj incident kriva isključivo osoba koja je bila zadužena da vodi pregovore s Ilovčanima od strane PGŽ-a i koja nije nikome u Skupštini PGŽ-a objasnila što se uopće događa, što je nedopustivo!
Ostavka odgovornih je demokratski i moralni čin, a što se Ilovčana tiče, treba samo napomenuti da još nikad nitko nije uspio pobijediti narod.

Dajem punu podršku Ilovčanima u njihovim zahtjevima da se pristanište Mrtvaška prilagodi za velika i mala plovila, da luka Mrtvaška bude otvorena za promet cijelo vrijeme te da za vrijeme izgradnje ceste od Mrtvaške do Malog Lošinja svi mogu koristiti navedenu dionicu uz održivu regulaciju prometa na korist izvođača radova i građana Ilovika, zaključuje Pavela.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama