Zbog tromosti Grada Rijeke, građani se upuštaju u, po život opasnu akciju!

Objavljeno 06.02.2021 - IzdvojenoVijesti

Zbog tromosti Grada Rijeke, građani se upuštaju u, po život opasnu akciju!

Zvuči potpuno nevjerojatno, no građani Rijeke ulaze u život koji sve više sliči teatru apsurda prepunom nelogičnosti. Iako skupo plaćaju gradske službe Grada Rijeke, građani ne dobivaju adekvatnu uslugu od Grada, posebno kad se tiče komunalnog nadzora grada, pa su se odlučili na riskantan pothvat, životno opasan!

Zbog tromosti i neorganiziranosti komunalne službe u Rijeci, građani nebodera Š4 na Rastočinama odlučili su se da će sami očistiti veće količine otpada koje je netko od pomahnitalih stanara bacio prije šest dana s viših katova na teren koji je zelena površina u vlasništvu Grada Rijeke i koji je vrlo teško dostupan.

Uzorni građani Rastočina napravili su sve kako i dolikuje EU ponašanju, prijavili su slučaj policiji, pozvali su komunalnog redara i o svemu su kroz medije obavijestili građane Rijeke.
Policija nije napravila ništa! Nisu uzeli dokazne materijale s lica mjesta i nisu obavili razgovor s osobama koji žive u stanovima iz kojih je smeće moglo biti bačeno i naravno, još uvijek nisu našli počinitelja!
Grad Rijeka također nije napravila ništa, komunalni redar je bio na licu mjesta, napravio je uvid i tu je cijela priča stala. Grad Rijeka nije kontaktirao policiju da vide u kojem stadiju su istražne radnje i nisu poslali nikoga da sa svoje čestice očiste smeće!

Kako smeće doista naružnjuje cijeli kvart Rastočine građani Š4 i njihov domar koji je ujedno i gradski vijećnik Grada Rijeke odlučili su se na riskantnu pustolovinu penjanja na brdo iza zgrade kako bi očistili smeće i to praktički goloruki. Za ovaj posao potrebna su vatrogasna vozila s košarom/dizalicom i planinarska oprema. Sve to Grad Rijeka ima, no nemaju sluha za uređenje Rijeke niti za pomaganje građanima koji ih skupo plaćaju. Iz Grada Rijeke na mjestu incidenta nije bio nitko, niti jedan pročelnik, voditelj odjela, a kamoli gradonačelnik Vojko Obersnel što je doista skandalozno.

Kada su novinari naše redakcije KIGO.hr zvali komunalne službe da vide u kojoj fazi je organizacija čišćenja, službenica je odgovorila da oni nisu pokrenuli čišćenje jer se radi o čestici koja ne pripada Gradu Rijeci nego Hrvatskim cestama. Nakon što smo provjerili u katastru uvidjeli smo da službenica komunalnog odjela Grada Rijeke ne govori istinu i da je navedena čestica 1833/34 u vlasništvu Grada Rijeke.

Što nam je na temu SDPovog kaotičnog vladanja gradom Rijekom kazao gradski vijećnik Josip Kukuljan poslušajte u našem intervjuu:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u