Zločinac Šešelj i dalje optužuje, napada, vrijeđa

Objavljeno 13.11.2014 - Vijesti

Zločinac Šešelj i dalje optužuje, napada, vrijeđa

Neću se dobrovoljno vratiti u Haag. Ideja Velike Srbije ostaje vodilja Srpske radikalne stranke, i trebamo je provoditi svim miroljubivim sredstvima, poručio je Vojislav Šešelj na prvoj konferenciji za novinare nakon 11 godina pritvora Haškog suda.

Na privremenu slobodu je pušten zbog lošeg zdravlja.  Lider SRS-a naveo je da mu je prioritet obračun s političkim protivnicima, pa će mobilizirati članstvo SRS i “patriotske snage”.

Pozivam sve koji su otišli da se vrate u stranku, osim onih koji su otimali mandate SRS-a i ogrezli u kriminalu, rekao je. Ponovio je da je i danas ponosan što se radovao ubojstvu premijera Zorana Đinđića. Srbija se oslobodila izdajnika i mafijaša, dodao je.

HDZ: Mlaka reakcija službene politike na Šešeljevo puštanje

HDZ je ogorčen puštanjem iz Haaga Vojislava Šešelja, a reakciju službene hrvatske politke, predsjednika Ive Josipovića, Vlade i Ministarstva vanjskih poslova na tu odluku smatra neprimjereno mlakom, rekao je danas saborski zastupnik i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković. Argument za puštanje Šešelja bila je njegova bolest, no očito je da ga bolest ne sprječava u političkom djelovanju, tako da možemo postaviti pitanje koji su zapravo bili motivi takve odluke, kazao je Jandroković na konferenciji za novinare u Saboru.

Naglasio je da je posebno neprihvatljiv odnos Haaga prema žrtvama Šešeljeve politike te ocijenio da Haški sud nije prepoznao opasnost destabilizacije političke scene u Srbiji i Hrvatskoj susjednoj regiji.

Nezadovoljni su mlakom reakcijom službenih hrvatskih vlasti, predsjednika Ive Josipovića, Vlade, a posebno Ministarstva vanjskih poslova. Očekivali smo barem službeno priopćenje, a ne izjave koje se daju u različitim prigodama. Hrvatska je žrtva Šešeljeve politike i prva mora dignuti glas protiv takve odluke, jer ne radi se samo o tehničko pravnom, nego o političkom i duboko etičkom pitanju, kazao je Jandroković.

Žalosno je da ono što Šešelj danas propagira u Srbiji podržava srbijanska politika i veliki broj građana.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama