Znate li da je Rijeka jedini veći pomorski grad u EU u kojem nema benzinske na moru?

Objavljeno 02.10.2015 - VijestiZanimljivosti

Znate li da je Rijeka jedini veći pomorski grad u EU u kojem nema benzinske na moru?

Rijeka je jedini veći pomorski grad koji nema benzinsku postaju na moru u cijeloj EU, bez obzira na mnoge nautičare u Rijeci i mnoge građane koji imaju svoje brodice na vezovima od Kostrene do Preluke.
Želite li natočiti gorivo u Rijeci, morati ćete se zaputiti do Opatije ili Crikvenice i tamo kupiti gorivo.
Bez obzira na veliki broj nezaposlenih u Rijeci, nikome u gradskom poglavarstvu u Rijeci nije palo na pamet da bi se u Rijeci mogla otvoriti benzinska crpka, marina s jedrilicama i jahtama te dizalice i servisi za iste.
Rijeka nautika
Nautika je u svim većim EU pomorskim gradovima jako dobar izvor zarade i zapošljavanja, a u Rijeci političari nisu nikad čuli da postoji i takav oblik zarade.
Prvi sajam nautičke opreme i plovila u Hrvatskoj zvao se NAUTICA i bio je baš u Rijeci. On se tek nakon dvadeset godina postojanja spustio s Trsata na more, jer su tek onda shvatili da i Rijeka ima more. Naravno, sajam je s takvim stilom razmišljanja propao. No, Rijeka se ne da, entuzijasti su napravili i drugi sajam nautike pod imenom RIJEKA BOAT SHOW. On još postoji, mali je, izlagači kažu da i nije baš nešto organiziran, ali s obzirom da mu je najpametniji gradonačelnik u Hrvatskoj, Vojko Obersnel pokrovitelj, od ovog sajma očekujemo sličan rasplet kao i s sajmom NAUTICA koji je nestao s lica zemlje.

Kako objasniti političarima u Rijeci da se Rijeka i riječko priobalje treba hitno osposobiti i za potrebe nautičara?
Nikako, ovoj generaciji političara nema objašnjavanja, oni su najpametniji! Oni i oni koji su ih birali, naravno!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u