Zoran Milanović promotor uvreda na političkoj sceni

Objavljeno 15.03.2016 - Vijesti

Zoran Milanović promotor uvreda na političkoj sceni

Hrvatska je od kako je Zoran Milanović ušao u visoku politiku dobila u javnosti nesnošljivu političku situaciju.

Zoran Milanović je uveo uvrede, omalovažavanje, bahaćenje i cinizam kao osnovni model komunikacije kako s onima koji nisu u SDPu, tako i s mnogima drugima koji jesu bili ili još uvijek jesu u SDPu.

Teško je pobrojati uvrede koje je Milanović uputio nekome, no šaka jada, fašisti, banditi, lopovi, životinjski epiteti jedne su od najdražih uvreda iz ustiju Zorana Milanovića.

Zbog svega navedenoga na izvanrednoj sjednici predsjedništva zagrebačkog SDP-a koja se održala u nedjelju navečer razgovaralo se o napadima i uvredama upućenima prema demokratski izabranom vodstvu GO SDP Zagreb, prema potpredsjedniku stranke Gordanu Marasu i pojedincima iz gradske organizacije. Predsjedništvo je oštro osudilo neprimjerenu i uvredljivu komunikaciju bez poštivanja kolega. Zagrebački SDP ne podržava govor ulice i govor mržnje, neovisno o tome od koga je upućen i kome je upućen, priopćili su iz zagrebačkog SDP-a.

Predsjedništvo je izglasalo i deklaraciju o međusobnom poštivanju, slobodi govora i primjerenom ponašanju u kojoj ističu dasu “pristojna i primjerena komunikacija, međusobno uvažavanje, poštivanje različitog mišljenja su osnova djelovanja svih SDP-ovaca” te kako je SDP stranka u čijem fokusu su ljudi koji su svrha njihovog djelovanja postojanja.

“Prema ljudima se odnosimo dobronamjerno, s poštovanjem, uvažavanjem različitosti  i s pažnjom”, naglašavaju u deklaraciji gradske organizacije. Milanović je vjerojatno puko od smijeha kad je ovo čuo.

Predsjedništvo je zaključilo kako ovakva komunikacija nepopravljivo šteti ugledu stranke u javnosti i suprotna je statutu SDP-a. Na sastanku se moglo čuti i kako su neki članovi izbacivani zbog izrečenog različitog mišljenja, ali da ti kriteriji očito ne vrijede isto za sve.

Također, zagrebački SDP-ovci zatražili su i službeno očitovanje od Zorana Milanovića s obzirom na to da su uvrede i teške optužbe izrečeni od istaknutih članova njegovog stožera za unutarstranačke izbore koji se održavaju 2.travnja.

Milanović se oglušio na prosvjed svojih kolega vjerojatno pomislivši, “koji su to luzeri”

Misli li Milannovi za sebe da je Božanstvo i da je nedodirljiv? Je li mu doista slava i moć toliko udarila u glavu?

Mnogi analitičari tvrde da je Milanović srozao komunikaciju SDPa na najnižu granu i da SDPovci svakako ne bi trebali izabrati baš njega za predsjednika stranke. Ukoliko se to ipak dogodi, nastaviti će se trend pada rejtinga SDPa jer građani svakako neće podržati ovo vokabularno nasilje koje su trpjeli do sada.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama