fbpx

Zupčić pogodio grudom aktivista

Objavljeno 18.11.2023 - IzdvojenoVijesti

Zupčić pogodio grudom aktivista

“Najvažnije je bilo probiti led na ovom prvom slalomu sezonu”, izjavio je hrvatski skijaš Filip Zubčić nakon 14. mjesta u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Gurglu. Pobjednik prvog slaloma bio je Austrijanac Manuel Feller, dok su iza njega slijedili sunarodnjaci Marco Schwarz i Michael Matt.

“Zadovoljan sam rezultatom, bio je ovo solidan nastup premda je moglo bolje u prvoj vožnji. Ukupno je to ipak bio dobro odrađen posao. Idemo dalje, pripremiti se za utrke koje slijede. Ljut sam zbog ovih zelenih aktivista koji su utrčali u ciljnu ravninu, zbilja su zeznuli sve ostale koji su čekali još na startu. Srećom, jednom sam pogodio grudom ako ništa drugo”, izjavio je Zubčić, a donekle zadovoljan nastupom bio je i Samuel Kolega koji je u Gurglu zauzeo 22. mjesto.

“Daleko od toga da sam super zadovoljan, ali bilo je u redu. Postojala je i mala nervoza na startu utrke, ali bodovi su tu. Odradio sam solidnu utrku, bez neke velike pogreške i idemo dalje. Svaka čast Austrijancima koji su osvojili prve tri pozicije, to je baš rijetkost, a ovo što su napravili pojedinci s utrčavanjem pri kraju utrke stvarno je ogromna glupost”, komentirao je Kolega.

Podsjetimo, u drugoj vožnji slaloma vidjeli smo i jedan incident do kojeg je došlo nakon nastupa austrijskog skijaša Marca Schwarza. Skupina klimatskih aktivista odlučila je upasti na stazu i u prostoru nakon cilja po stazi sipati crvenu boju. Zbog toga je poludio Norvežanin Henrik Kristoffersen, koji je krenuo u fizički obračun s njima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama