fbpx

Hrvatska diplomacija napala službenu Srbiju

Objavljeno 09.09.2019 - Vijesti

Hrvatska diplomacija napala službenu Srbiju

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH objavilo je da je pozvana veleposlanica Republike Srbije u Zagrebu kako bi se srbijanskoj strani izrazio prosvjed zbog pokušaja nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika Vojske Republike Srbije u Republiku Hrvatsku u ranim jutarnjim satima 7. rujna.

Hrvatska strana je osudila pokušaj ulaska pripadnika Vojske Republike Srbije u Republiku Hrvatsku bez znanja i suglasnosti hrvatskih vlasti te bez poštivanja propisanog postupka najave. Iako je srbijanska veleposlanica odbila primiti prosvjednu notu, Ministarstvo je izrazilo prosvjed. Navedeni događaj ocijenilo je provokacijom s ciljem izazivanja incidenta te najoštrije osudilo činjenicu što su u organizaciju događaja bile uključene službene institucije Republike Srbije.

Hrvatska strana je istaknula da ovaj pokušaj provokacije, kao i reakcije srbijanskog političkog vodstva koje su uslijedile, smatra nastavkom neprimjerenog postupanja i već dulje vrijeme prisutnog obrasca javnoga govora u Srbiji usmjerenog protiv Hrvatske, susjedne države i članice NATO-a i EU. Ovo je još jedna potvrda kako Srbija nije spremna suočiti se s vlastitom prošlošću i odgovornošću za ratove 90-ih godina, navodi se među ostalim u priopćenju MVEP-a.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama