Hrvatska pobijedila Italiju i osvojila Croatia Cup

Objavljeno 06.01.2019 - Sport

Hrvatska pobijedila Italiju i osvojila Croatia Cup

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na HEP Croatia Cupu u Poreču koji je našim rukometašima poslužio kao posljednja provjera uoči Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Nakon što je u petak pobijedila Crnu Goru sa 34-22, Hrvatska je u drugom dvoboju slavila protiv Italije sa 28-20.

Hrvatska je odlično ušla u susret i brzo je povela 3-0, a potom neobjašnjivo stala. Bili smo bez pravih rješenja pa su Talijani u 12. minuti uspjeli izjednačiti na 6-6. Hrvatska se potom odvojila na dva gola razlike, a u ‘plusu’ nas je držao Marin Šego koji je u prvih 20 minuta skupio sedam obrana uz čak 50 posto obrana. Međutim, ni Šego nije uspio sve obraniti, pa je Italija u 26. minuti imala sjajnih 9-9. Na kraju možemo biti sretni što smo na poluvremenu imali barem jedan gol prednosti (11-10).

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru hrvatske vrste. Nakon deset minuta igre u nastavku imali smo +5 (18-13), međutim uslijedio je novi pad i Italija je u zadnjih 10 minuta susreta ušla s minus dva (20-18). Završnica je ponovo pripala našim igračima. Serijom 4-0 pobjegli smo na +6 (24-18), a na kraju je završilo 28-20.

– Nisam zabrinut, mi smo se čuvali u ovoj utakmici. Za dva dana odlazimo u Njemačku i svi su pazili da se netko ne ozlijedi, rekao je izbornik Lino Červar koji će prije puta u Njemačku prekrižiti pet igrača.

Červar je naglasio kako je donio odluko o konačnoj listi putnika za SP.

– Donio sam odluku, ali poštujem igrače i oni će prvi saznati, naglasio je hrvatski strateg.

Najbolji igrač u hrvatskim redovima bio je Luka Stepančić sa sedam golova, a odlično su bili i vratari Filip Ivić s 11 i Marin Šego sa sedam obrana. Damir Mandić je dodao pet, a Domagoj Duvnjak i Marin Šipić po tri gola. Kod Talijana najefikasniji su bili Andrea Carolo Parisini sa šest i Alessio Moretti sa četiri gola, dok je Domenico Ebner imao 10 obrana.

Uoči ove utakmice reprezentaciji je priključen Damir Bičanića.

Hrvatsku prvi susret na svjetskom prvenstvu očekuje u petak, 11. siječnja u Munchenu protiv Islanda. Slijedi dan odmora, a potom ogledi protiv Japana (13. siječnja), Makedonije (14. siječnja) i Bahreina (16. siječnja). Posljednji susret u skupini B imat ćemo protiv Španjolske 17. siječnja.

REZULTATI
3. siječnja:
Crna Gora – Italija 32-24
4. siječnja:
Hrvatska – Crna Gora 34-22
5. siječnja:
Hrvatska – Italija 28-20
Poredak: Hrvatska 4, Crna Gora 2, Italija 0

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u