Ovacije na premijeri moderne Carmen u Rijeci

Objavljeno 24.11.2019 - Kultura

Ovacije na premijeri moderne Carmen u Rijeci

HNK u Rijeci bio je premalen da primi sve one koji su željeli vidjeti modernu postavu opere Carmen.
Potpuno je nejasno koga izdvojiti u ovoj Operi jer su svi briljirali. Orkestrom je ravnao Kalle Kuusava koji je pedantno svojom palicom ujednačio sve aktere do savršenstva.
Glavni likovi su imali nemoguću misiju, glumiti, energično se kretati na pozornici i uza sve to kongruentno stabilno otpjevati svoje role. Bilo je nevjerojatno pratiti prelijepu Ivanu Srbljan (Carmen) po pozornici posebno dok je imala energične svađe s Don Joseom (Luis Chanpa) ili dok su je motali u zatvorski konop, a ona je nastavila s pjevanjem. Izrazito teška inscenacija za ovau moderno dizajniranu Carmen.
Pozornica je oblikovana pomoću kulisa kojom su ovoga puta dominirali ljudi, i to ljudi koji jesu dio predstave i oni koji to nisu bili.

Tako su na kulisnom prostoru sjedila djeca dječjeg zbora Kap, odličan zbor Opere i balet HNK u Rijeci koji je operi Carmen dao pečat dinamike, modernosti, simpatičnosti.

Redateljsko, scenografsko i kostimografsko ostvarenje opere Carmen na pozornici je nešto što je toliko oduševilo publiku toliko da je dugačak pljesak svih u HNK Rijeka bila naljepša nagrada za sve.

Ovu predstavu svakako treba pogledati!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u