Poznato sedam četvrtfinalista, Hrvatska u nemogućoj misiji

Objavljeno 23.01.2023 - IzdvojenoSport

Poznato sedam četvrtfinalista, Hrvatska u nemogućoj misiji

Na Svjetskom prvenstvu rukometaša, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj, danas su na rasporedu posljednje utakmice drugog kruga u skupinama III i IV.

Uoči posljednjih ogleda drugog kruga poznato je sedam sudionika četvrtfinala.

Iz skupine I plasman među osam najboljih ekipa na svijetu osigurale su Francuska kao pobjednik skupine te Španjolska kao drugoplasirana, dok iz skupine II dalje idu prva Švedska i druga Mađarska.

U skupini III zna se tko nastavlja natjecanje, no ne i s koje pozicije, a to će u međusobnom ogledu od 20.30 danas odlučiti Njemačka i Norveška.

U skupini IV četvrtfinale je osigurao Egipat koji s osam bodova drži vrh ljestvice. Egipćanima će se najvjerojatnije pridružiti Danci koji su na drugom mjestu sa sedam bodova i u međusobnom ogledu razriješit će rasplet na vrhu.

Treća je Hrvatska s pet bodova i pred njom je nemoguća misija za plasman u četvrtfinale. Izabranicima Hrvoja Horvata treba uvjerljiva pobjeda protiv Bahreina (18 sati), kako bi nadoknadili veliki zaostatak u gol-razlici za Dancima, ali uz pobjedu Hrvatskoj treba i pobjeda Egipta protiv Danske (20.30). Danci trenutačno imaju gol-razliku +39, a Hrvatska +17.

Čuda su uvijek moguća, no Bahrein treba svakako dobiti jer pobjeda donosi deveto mjesto i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Skupina IV

23. siječnja

SAD – BELGIJA 15.30
HRVATSKA – BAHREIN 18.00
EGIPAT – DANSKA 20.30

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama