Prvi ovogodišnji kruzer uplovio u Dubrovnik

Objavljeno 13.06.2021 - Gospodarstvo

Prvi ovogodišnji kruzer uplovio u Dubrovnik

Čini se kako se život pomalo vraća u normalu. Nakon duge pauze zbog pandemije COVIDA-19 u grušku luku u petak je uplovio prvi kruzer s gostima, MSC Orchestra, koji će nastaviti s uplovljavanjima svakog petka sve do kraja listopada. Od ponedjeljka počinju stizati i ostali brodovi na kružnim putovanjima, a sve goste nakon dolaska u Dubrovnik čekaju posebna epidemiološka pravila.

MSC Orchestra je isplovila iz Trsta i uplovila u Gruž jutros u 6.30 sati. Predviđa se kako je njome stiglo oko 50 ili 60 posto ukupnog kapaciteta broda.

– Osim samog tesitranja, ili cijepljenja ili antgenskog testa prilikom ukrcaja, imaju u toku samog putovanja testiranja. svi su izleti u destinacii zatvorenog tipa, za sada još uvijek, možda se kroz 7-8 mjesec to izmjeni, rekao je Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.

Orchestra nije jedini MSC-jev brod koji će posjetiti Dubrovnik, s obzirom na to kako je za 14. lipnja planiran dolazak MSC Splendide.

Grad Dubrovnik u prethodnom je razdoblju provodio aktivnosti i bio u stalnom kontaktu s predstavnicima CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije te u koordinaciji s nadležnim ministarstvima, a s ciljem reaktivacije ove grane turizma.

Gradonačelnik Mato Franković još je ranije zatražio od Nacionalnog stožera Civilne zaštite izmjenu Uredbe o zabrani uplovljavanja brodova s više od dvjesto putnika u hrvatske luke, kontinuiranim zajedničkim radom postignuti su dogovori te definirani uvjeti i protokoli kao preduvjet za uvrštavanje Dubrovnika u program kružnih putovanja.

Same brodarske kompanije propisale su i posebne protokole za svoje goste prilikom dolaska u destinaciju, a brodovi su ograničili kapacitete na oko 50 posto.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama