Sud odlučio: U Puli se neće održati koncert narodnjačke glazbe

Objavljeno 13.03.2023 - KulturaVijesti

Sud odlučio: U Puli se neće održati koncert narodnjačke glazbe

Koncert narodnjačke glazbe kojeg su organizatori najavili za 25. ožujka u pulskom Domu Sportova, no pulski gradonačelnik Filip Zoričić nije dopustio korištenje tog gradskog prostora, ipak se neće održati, odlučio je to Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar.

Naime, organizator narodnjačkog koncerta, odnosno agencija Hiljadarka, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. Organizatori kao nadoknadu za financijsku štetu tražili su privremenu mjeru, kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka te su najavili da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka.

Međutim, Trgovački sud u Pazinu je utvrdio kako u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta. Postoji mogućnost da će organizator tog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

U ovom slučaju, kako se navodi u sudskom obrazloženju odluke, Trgovački sud u svom odlučivanju nije uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta.

– Odluka je zakonita i pravična. Prihvaćeni su svi argumenti, a ne osobni stav i animozitet pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, koji se nastojao prikazati kao argument. Mi smo legalisti, a ukoliko organizator koncerta bude ustrajao u naknadi štete, smatram da je naša pozicija još snažnija i povoljnija u prozvanom kontekstu, izjavio je za Hinu odvjetnik Krešimir Škarica, zastupnik Pula Sporta, gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane.

Odvjetnik i zastupnik organizatora, agencije Hiljadarka Srđan Simić rekao kako nije zadovoljan odlukom, koja je nepravomoćna, ali kako se neće žaliti na tu odluku.

– Na tu odluku nećemo se žaliti prvenstveno zbog toga što smatramo da nema smisla, te da viši sud neće do 25. ožujka, kada se koncert trebao održati, uspjeti donijeti odluku. Sada ćemo u ovom postupku istaknuti službeni zahtjev za naknadu štete, izjavio je Hini odvjetnik Simić.

Inače, pulski gradonačelnik Zoričić ranije nije dao dopuštenje za održavanja koncerta u pulskom Domu Sportova, koji je bio gotovo rasprodan jer, kako je rekao “u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati”. “Mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada, rekao je.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama