Večeras se Mia Dimšić natječe za finale Eurosonga

Objavljeno 10.05.2022 - KulturaZabava

Večeras se Mia Dimšić natječe za finale Eurosonga

Mia Dimšić večeras će pokušati izboriti prvo hrvatsko eurovizijsko finale nakon pet godina. Posljednji put Hrvatska je bila u finalu 2017. godine kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godinu dana ranije u finalu je bila Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska na Eurosongu, zbog konstantnih loših plasmana, uopće nije sudjelovala. Kladionice nisu odveć naklonjene Hrvatskoj, a Mia će se večeras za finale boriti sa 16 konkurenata.

Dakle, od večerašnjih 17 pjesama, deset će ući u veliko subotnje finale. Mia Dimšić nastupa 11.

Osim Hrvatske, večeras se za završnicu bore Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Armenija.

Ovogodišnje 66. izdanje Eurosonga održava se od 10. svibnja do 14. svibnja u Torinu u Italiji zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi grupe Måneskin u Rotterdamu u Nizozemskoj. Prijenos svih triju večeri možete pratiti na Prvom programu HTV-a od 21 sat. Uoči prijenosa prvog polufinala, 10. svibnja, u 20:10 na Prvom HRT će emitirati dokumentarni film o Miji Dimšić.

Eurosong se u Italiji, u produkciji televizije Rai, održava treći put. Zemlja domaćin Italija prvi je put ugostila Eurosong 1965. godine, a drugi put 1991.

Natjecanje se održava u dvorani Pala Alpitour, u olimpijskom kompleksu, a trodnevnim zabavnim programom gledatelje će voditi svjetski poznata pjevačica Laura Pausini, radijski voditelj Alessandro Cattelan i glazbenik Mika – Michael Holbrook Penniman. Tema mira bit će u središtu ovog izdanja Eurosonga.

Ovogodišnjem Eurosongu pristupilo je 40 zemalja, među njima su i povratničke zemlje poput Crne Gore i Armenije. Rusiji je ove godine zabranjen nastup zbog pokretanja rata i invazije na Ukrajinu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama